Postavenie konateľov a spoločníkov - Matlovičová, Iveta
S účinnosťou od 1. januára 2011 nadobudli postavenie zamestnanca na účely zdravotného a sociálneho poistenia aj konatelia a spoločníci, ktorí sa za túto kategóriu do konca roka 2010 nepovažovali. Táto výrazná zmena bola dôsledkom novej definície zamestnanca na účely zdravotného a sociálneho poistenia, ktorá bola ustanovená v novele č. 499/2010 Z. z. zákona č. 580/2004 Z. z. o zdravotnom poistení v z. n. p. ako aj v novele č. 543/2010 Z. z. zákona č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v z. n. p.).