Sú ich tam milióny - Pressburg, Adrian Peter
Štyri milióny obyvateľov Sýrie utiekli pred vojnou do okolitých krajín. Nemecký spolkový úrad pre migráciu a utečencov BAMF pozastavil plnenie Dublinskej dohody a prestal vracať utečencov zo Sýrie. Mohutný neregulovaný príval utečencov prinútil Berlín k obnoveniu poriadku. Znovu zavádzané hraničné kontroly na vnútorných hraniciach EÚ. Utečenci z irackých vojen. Sýrski utečenci v Libanone. Namierené do Európy.