Vplyv deforestácie na odolnostný potenciál krajín čeliť prírodným katastrofám - Černota, Mikuláš, 1979-
Analýza odolnostného potenciálu krajín na základe úbytku lesnej pokrývky. Lesné ekosystémy sú závislé na hospodárskom prístupe k ich manažmentu, ktorý následne určuje potenciál krajiny čeliť prírodným katastrofám. Tento potenciál neskôr indukuje ďalšie procesy v ekonomike a spoločnosti. Prístupy k riešeniu tohto fenomému by mali zahŕňať v prvom rade informovanosť verejnosti o funkciách lesa.