Riešenie optimalizačných úloh pomocou všeobecného algebraického modelovacieho systému - Matkulčík, Peter
Algebrické modelovacie jazyky, ktorými možno reprezentovať a riešiť problémy matematického programovania. Využitie relačných databáz a schopnosť poskytovať riešenia pre viacrozmerné, alebo rozsiahle štruktúry. Jeden z najvýkonnejších modelovacích prístupov je GAMS (General Algebraic Modeling System), ktorý možno využiť pri modelovaní problémov reálneho sveta.