Modrá ekonomika a jej ďalšie vývojové trendy, modrá vs. zelená ekonomika - Dziura, Boris, 1976-
Model modrej ekonomiky. Udržateľný rozvoj spojený s postupným rozptyľovaním rastu na nižšie úrovne jednotlivých ekonomík. Obnovenie lokálnych ekonomík spolu s obnovovaním sociálneho kapitálu. Rozličné prístupy označovania alternatívnych ekonomických modelov. Fungujúce riešenie inšpirované princípom modrej ekonomiky. Rozdiely medzi modrou a zelenou ekonomikou.