Nové prúdy hospodárskeho usporiadania sveta v kontexte trvalo udržateľného rozvoja - Hric, Jaroslav
Aktuálne riziká vo svete. Najrizikovejšie oblasti: ekologické problémy, globálne finančné a hospodárske depresie a lokálne konflikty spojené s globálnym terorizmom. Kritika súčasného stavu medzinárodného hospodárskeho systému a východiská ponúkané vybranými teoretickými prúdmi. Nová keynesiánska ekonómia. Modrá ekonómia. Zelená ekonómia.