Vybrané hrozby a riziká vnútorného a vonkajšieho charakteru príznačné pre Ruskú federáciu - Borošová, Lucia
Teoretické vymedzenie pojmov bezpečnostná hrozba a bezpečnostné riziko. Bezpečnostné prostredie Ruskej federácie. Národná bezpečnostná stratégia Ruskej federácie z roku 2009. Lokálne konflikty v pohraničnej oblasti. Prenikanie islamu, predovšetkým jeho radikálnej podoby vo forme moslimského fundamentalizmu a terorizmu. Vojenská doktrína Ruskej federácie z roku 2014.