Zhodnotenie súčasných zahraničnoobchodných vzťahov EÚ s Ruskou federáciou na základe indexu obchodnej komplementarity - Kašťáková, Elena, 1974-
Aktuálna situácia vo vzťahoch Ruska a EÚ na základe indexu obchodnej komplementarity (ITC). Vysvetlenie pojmu ITC. Popis metódy výpočtu ITC. Hodnotenie výsledkov výpočtov ITC, vysvetlenie niektorých významných výkyvov a stanovenie odporúčaní budúceho vývoja. Index obchodnej komplementarity EÚ a Ruska v období 2010 – 2014. Komplementarita ruskej ponuky premietnutá v dopyte Číny a EÚ v rokoch 2010 – 2014. Ponuka EÚ a Číny premietnutá v dopyte Ruska v období 2010 – 2014.