Trendy vo vývoji miezd v Slovenskej republike - Koišová, Eva
Vývoj miezd patrí k dôležitým ekonomickým indikátorom výkonnosti ekonomiky a fungovania trhu práce. Určuje a ovplyvňuje životnú úroveň obyvateľov. Z makroekonomického hľadiska poukazuje na stabilitu celého hospodárstva a z pohľadu mikroekonomického vplýva na konkurencieschopnosť firiem. Veľký význam má aj z pohľadu firiem, kde mzdy predstavujú náklady. Zhodnotenie mzdového vývoja v Slovenskej republike podľa vybraných kritérií. Primárnymi kritériami skúmania sú minimálna mzda a priemerná hrubá mesačná mzda.