Ľudské zdroje komerčných poisťovní - Grmanová, Eva
Ľudské zdroje komerčných poisťovní v Slovenskej republike. Kvalitní zamestnanci sú dôležitou konkurenčnou výhodou a sú jedným z rozhodujúcich faktorov, ktoré ovplyvňujú dosiahnuté výsledky poisťovní. Stav a vývoj počtu zamestnancov poisťovní z medzinárodného pohľadu a analýza dôležitých ukazovateľov poisťovní, ktoré sú úzko prepojené s ich ľudskými zdrojmi umožňujú porovnávať aj kvalitatívnu stránku zamestnancov. Analýza zmien v počte a štruktúre zamestnancov v jednotlivých štátoch Európy dáva obraz o tom, či sa poistný trh v Slovenskej republike prispôsobuje dostatočne rýchle meniacemu sa externému prostrediu aj z pohľadu ľudských zdrojov. Charakteristika stavu a vývoja počtu zamestnancov komerčných poisťovní a dôležitých ukazovateľov poisťovní v Slovenskej republike s cieľom porovnať dosiahnuté výsledky poistného trhu Slovenskej republiky s výsledkami v rámci poistných trhov štátov Európskej únie.