Selected socio-economic aspects of income inequality in the Visegrad Group Countries - Veselková, Alexandra
Príjmová nerovnosť vo V4 v rokoch 2005-2013, prepojenosť s krízou r. 2008 a dopady na vybrané sociálno-ekonomické ukazovatele. Skúmané ukazovatele: poverty gap (priepasť chudoby), riziko chudoby po sociálnych zmenách, materiálová núdza, Giniho koeficient, Koeficient príjmovej nerovnosti S80/S20 a dlhodobá nezamestnanosť.