Systémová povaha hospodárstva a jej poznávanie - Choluj, Vladimír
Náčrt možností a požiadaviek na hlbší prienik systémových princípov do postupov poznávania a racionalizácie v hospodárskej oblasti. Východiskom je zohľadnenie hospodárskej oblasti ako celku a jej poznatkové ohraničenie. Jeho poslaním je jej pomenovanie a vyčlenenie ako zvláštnej kultúrnej oblasti. To sú predpoklady na následné poznávanie vonkajších a vnútorných systémových príznakov hospodárstva.