Niektoré problémy modelovania aktualizácie a stability štruktúrnych koeficientov - Goga, Marián
Využitie metódy RAS v súčasnej aplikovanej ekonómii vychádza z nevyhnutnosti neustále aktualizovať štruktúrne koeficienty. Táto požiadavka je opodstatnená najmä pre makroekonomické modely, ktoré pracujú s input-output maticami. Je známe, že prechod z centrálne plánovaného systému do trhových podmienok si vyžiadal a naďalej si vyžaduje hlbokú reštrukturalizáciu všetkých výrobných odvetví v hospodárstve, spočívajúcu v zložitých inštitucionálnych zmenách, v zmenách technologických procesov, či v zmenách sektorového prerozdeľovania výrobných faktorov, čo neustále ovplyvňuje štruktúrne koeficienty a ich stabilitu.