Zjednodušenie podnikania migrantov na Slovensku - Lukačovičová, Zuzana
Problematika migrácie a migrantov. Objektom skúmania boli štátni príslušníci tretích krajín pochádzajúci z krajín mimo Európskej únie a Európskeho hospodárskeho priestoru s legálnym pobytom na území Slovenskej republiky s prechodným alebo trvalým pobytom, ktoré oprávňuje príslušníka tretej krajiny vykonávať podnikateľskú činnosť. Hlavné problémy, s ktorými sa migranti v začiatkoch podnikania stretávajú - neznalosť slovenského jazyka, neznalosť a komplikovanosť slovenskej legislatívy v oblasti podnikania a taktiež začiatok podnikania sťažujú zložité administratívne a byrokratické postupy pri registrácii a začatí podnikania.