Odporúčania zamerané na zvýšenie účasti slovenských subjektov v rámcovom programe EÚ - Horizont 2020 - Sopková, Gabriela
Analýza rôznych rámcových programov Európskej únie so zameraním na najaktuálnejší – Horizont 2020. Charakteristika rámcových programov. Stručný popis a základné charakteristiky Siedmeho rámcového programu pre výskum, technický rozvoj a demonštračné aktivity (2007-2013). Horizont 2020 spojuje všetky existujúce zdroje podpory a financovania vedy a výskumu v Európskej Únii. Spája siedmy rámcový program (7.RP), rámcový program pre konkurencieschopnosť (CIP) a Inovácie a aktivity európskeho inovačného a technologického inštitútu (EIT). Je to prioritný nástroj a hlavný grantový program EÚ na podporu vedy a výskumu na obdobie 2014-2020, s rozpočtom približne 70 mld. €. Analýza účasti Slovenska vo vybraných programoch. Aktuálna účasť Slovenska v Horizonte 2020.