Energetičeskaja bezopasnosť i jejo obespečenije v Jevropejskom Sojuze - Gonda, Vladimír
Energetická bezpečnosť krajín Európskej únie. Analýza výskumov. Hlavné výsledky výskumov. Liberalizácia energetického trhu. Využívanie alternatívnych energetických zdrojov. Stratégia Európa 2020 - nová energetická politika a ochrana životného prostredia. Otázka využitia jadrovej energie.