Udržateľnosť podnikov a zelený rast - Boorová, Brigita, 1979-
Stratégia zeleného rastu, analýza indikátorov zeleného rastu s dôrazom na indikátory v oblasti ekonomických nástrojov, konkrétne na ceny a dane, inovácie a dobrovoľné nástroje environmentálnej politiky a poukázanie na možné uplatnenie vybraných nástrojov environmentálnej politiky v podnikovej praxi. Súčasný súbor indikátorov využívaných v SR tvorí 32 národných ukazovateľov rozdelených do 4 kľúčových oblastí, a to: environmentálna a zdrojová produktivita, ekonomické nástroje a politické opatrenia, environmentálna kvalita života a základňa prírodného bohatstva. Podiel environmentálnych daní na celkových daňových príjmoch v SR. Pozitívny trend vývoja zaznamenávame v oblasti environmentálnych manažérskych systémov podľa ISO 14 001.