Osobitosti účtovania zvierat v účtovníctve obecných príspevkových organizácií - Šabíková, Ingrid
Zvieratá v aktívach účtovnej jednotky sú majetkom živej povahy. V účtovej osnove pre rozpočtové organizácie, príspevkové organizácie, štátne fondy, obce a vyššie územné celky sú dva rôznorodé účty na účtovanie zvierat. Špecifiká a rozdiely účtovania na účtoch 026 – Základné stádo a ťažné zvieratá a 124 – Zvieratá.