Problematika výberu kvantitatívnych kritérií optimálnych menových zón - Krajňáková, Emília
Porovnanie existujúcich prístupov k definovaniu optimálnosti menovej zóny a analýza adekvátnosti použitia rovnakých kvantitatívnych kritérií v rozličných regiónoch, kde môžu byť vytvorené alebo kde už fungujú menové zóny. Analýza sa uskutočňuje na príklade Maastrichtských kritérií, používaných v Európskej únii.