Majetková podstata a zisk v chápaní Luca Pacioliho - Pakšiová, Renáta, 1974-
Ponímanie majetkovej podstaty podniku v prvopočiatkoch účtovníctva ako praktickej matematickej disciplíny, ktorú v 15. storočí opísal Luca Pacioli. Benátsky spôsob vedenia účtovníctva metódou podvojných účtovných zápisov.