Matematické objekty: nálezy, alebo vynálezy? - Maco, Róbert
Otázka, či matematické objekty objavujeme, alebo či sú skôr našimi výtvormi, už dlho patrí medzi najdiskutovanejšie problémy vo filozofii matematiky. Metódy sú inšpirované postupmi pochádzajúcimi z filozofických poznámok neskoršieho Wittgensteina.