Vzdelávanie a príprava odborníkov pre kreatívny priemysel - Krajňáková, Emília
Kreatívny priemysel je jedným z najdynamickejšie rastúcich odvetví. Je to odvetvie založené na využívaní ľudskej kreativity a talentu zameraných na tvorbu produktov a služieb trvale udržateľným spôsobom. Podporuje tvorbu príjmov miest, nových pracovných príležitostí. Zároveň podporuje sociálnu komunikáciu, kultúrnu diverzifikáciu a ľudský rozvoj. Úlohou štátu v procese kreatívnej ekonomiky je vytvárať podmienky pre prirodzený rozvoj kreativity, podporovať novátorské a iniciačné projekty, kreatívne vzdelávanie, networking a výchovu ku kvalite a slobode výberu. Platforma kreatívnej ekonomiky, jej možnosti. Definovanie jednotlivých pojmov a ďalšie oblasti, ktoré budú zasiahnuté novým fenoménom, kto sú noví významní hráči v kreatívnej ekonomike s dopadom na firemnú stratégiu, novú administratívu, ale i potrebu nových kreatívnych manažérov, na formovanie ktorých rozhodujúci vplyv má kreatívne vzdelávanie.