Stanovenie úrokových sadzieb vybraných centrálnych bánk a neštandardné opatrenia menovej politiky ako reakcia na globálnu hospodársku krízu - Novota, Daniel
Porovnanie reakcie vybraných menových autorít v súvislosti s globálnou finančnou krízou. Analýza dvoch období, pred finančnou krízou a počas krízy. Analýza reakcií menových autorít prostredníctvom zmien úrokových sadzieb v kontexte s vývojom hospodárstva. Hlbšie aspekty v súvislosti s politikou nulových úrokových sadzieb, ich účinnosťou a dopadom na hospodárstvo. Porovnanie neštandardných opatrení centrálnych bánk ako reakcia na dopad globálnej finančnej krízy.