Finančná štruktúra a operácie MMF: zdroje, iniciatíva pre nízkopríjmové krajiny, alokácia SDR - Glesková, Silvia
Opis základnej finančnej štruktúry Medzinárodného menového fondu pozostávajúcej z troch samostatných odborov: odboru správy všeobecných zdrojov, odboru riadenia fondov pre nízkopríjmové krajiny a odboru SDR. Na rozdiel od iných medzinárodných finančných inštitúcií, akými sú Svetová banka alebo regionálne rozvojové banky, Medzinárodný menový fond nie je úverovou inštitúciou v pravom zmysle. V skutočnosti je depozitárom národnej meny členských krajín a časti ich devízových rezerv, ktoré používa na poskytovanie finančnej pomoci krajinám s problematickou platobnou bilanciou. Zdroje financovania a účasť Slovenskej republiky na operáciách Medzinárodného menového fondu.