POVAPSYS - Povodňový varovný a predpovedný systém - Lešková, Danica
Povodne, príčiny a druhy.Hlavné komponenty budovaného povodňového systému POVAPSYS. Integrovaný informačný systém. Rozšírenie siete automatických zrážkomerných a automatických meteorologických staníc. Systém dištančných metód monitoringu. Príjem údajov z meteorologických družíc.