Interkultúrny tréning – metóda nadobúdania a rozvíjania interkultúrnej kompetencie - Helmová, Milena, 1954-
Príspevok prezentuje pohľady viacerých autorov na obsah a ciele interkultúrnej kompetencie a interkultúrnych tréningov. Jeho cieľom je poukázať na vzájomnú koreláciu pri nadobúdaní interkultúrnej kompetencie prostredníctvom interkultúrnych tréningov. Metodicky vychádza z textovej analýzy primárnej literatúry, ktorej obsah je podčiarknutý parafrázami autorských myšlienok. V závere sa príspevok venuje vývoju a súčasnému stavu interkultúrnych tréningov v nemeckej jazykovej oblasti.