Komunikácia v období globalizácie - Kočišová, Zuzana, 1956-
Globalizácia ako moderný fenomén. Komunikačné trendy pod vplyvom globalizácie. Globalizmy ako prejav globalizácie. V súčasnom slovenskom jazyku možno bežne pozorovať prebraté slová z anglického jazyka, ktoré sa na Slovensku udomácnili bez toho, aby sme našli konkrétny slovenský ekvivalent.