Progresívne formy skúmania jazykov, kultúrne vplyvy bilingvality a úloha angličtiny v tomto procese - Bláhová, Mária
Motivácií pre štúdium jazykov je celý rad a v dnešnom globalizovanom svete je úplne samozrejmá minimálne bilingvalita a multilingvalita je ešte výhodnejšia pre potreby úspešného prenikania na globálne trhy. Z tohto dôvodu sa otázkam štúdia jazykov venujú nielen lingvisti, ale svoju pozornosť na štúdium cudzích jazykov zameriavajú aj psychológovia či sociológovia. Čoraz viac ľudí vo svete sa stáva bilingválnymi, dôvody. Angličtina - prioritný jazyk komunikácie v medzinárodnom kontexte.