Adjektivizácia substantív v ekonomickom texte a nácvik tohto javu vo výučbe odborného anglického jazyka - Ondrejová, Zuzana, 1953-
Opis typu konverzných spojení, ktoré sa konštituujú na základe prechodu podstatných mien do prídavných mien. Ide tu o tzv. adjektivizáciu podstatných mien typu contract of employment - employment contract; specialist in marketing - marketing specialist, atď. Z hľadiska štruktúry predstavujú zväčša dvojslovné spojenia a koexistujú v angličtine so synonymnými predložkovými spojeniami, z ktorých vznikli. V anglických ekonomických odborných i vedeckých textoch je hojný výskyt týchto štruktúr. Študenti majú problémy so zvládnutím, osvojením si a praktickým používaním týchto konverzných spojení tak v ústnom, ako aj písomnom prejave.