Římští králové rodu Lucemburků v německých reáliích - Maier, Tomas, 1965-
Výklad a zdôvodnenie mimoriadnej úlohy dynastie Luxemburgovcov pre nemecky hovoiace krajiny, ich výnimočné postavenie v nemeckých reáliách s presahom do celoeurópskych dejín.