Poznámky k mezinárodněprávním aspektům projednání otázky Krymu v OSN - Malenovský, Jiří
Základné údaje o postavení Krymu. Krymská otázka na pôde OSN. Medzinárodno-právny rozmer problému. Problém sebaurčenia. Jednostranná zmena medzinárodne uznanej štátnej hranice. Veto Ruskej federácie v Rade bezpečnosti.