Poskytnutie a prijatie preddavkov v účtovných jednotkách verejnej správy - Jakubíková, Hana
Problematika evidencie preddavkov z viacerých aspektov – podľa zákona o účtovníctve, zákona o rozpočtových pravidlách, zákona o dani z pridanej hodnoty. Formou preddavku sa často rieši vopred uhradená cena, ktorá je rozdelená buď na časť (časti) alebo sa uhradí celá hodnota dojednanej ceny dodávky výrobkov, tovaru alebo služieb vopred.