Rusko vstupuje vojensky do Sýrie - Pressburg, Adrian Peter
Vlastný plán Ruska na zastavenie občianskej vojny v Sýrii. Nasadenie vojenských síl a budovanie nadnárodnej koalície proti rozpínaniu teroristického hnutia Islamský štát (IS). Európska únia víta zbližovanie Ruska s USA pri potláčaní rozpínavosti Islamského štátu. Masová migrácia z krajín trpiacich terorizmom či občianskymi vojnami.