Pandorina skrinka Made in Germany - Pressburg, Adrian Peter
25. výročie znovuzjednotenia Nemecka do spoločného štátu. Motto osláv: Prekonanie hraníc. Negatívna pečať utečeneckej krízy. Postupná transformácia štátu na prisťahovaleckú krajinu. Zaťažkávacia skúška. Nezastupiteľná funkcia Nemecka ako hlavného ťahúňa Európskej únie.