Vplyv zmien v devízovom styku po vstupe Slovenska do eurozóny na podnikanie v cestovnom ruchu - Tešínská, Lucia
Analýza zmien v platobnom styku po vstupe SR do eurozóny. Zavedenie spoločnej meny euro a následné vytvorenie možnosti používania spoločného platidla v hotovostnom i bezhotovostnom styku v rámci krajín eurozóny malo vplyv na činnosť cestovných kancelárií. Cestovné kancelárie ako sprostredkovateľ služieb klientom v príchodovom a odchodovom cestovnom ruchu pociťujú zavedenie eura špecifickejšie ako iné podnikateľské subjekty. Na základe induktívno-deduktívneho prístupu vyjadrenie pozitívneho a negatívného vplyvu zavedenia eura na činnosť cestovných kancelárií. Predpokladom spracovania je analýza politiky devízového styku pred vstupom a po vstupe SR do eurozóny a jeho legislatívna úprava.