Vývojové trendy v rekreačním cestovnom ruchu - Eliašová, Darina
Cestovný ruch svojou podstatou reaguje na dynamiku rozvoja spoločnosti, v ktorej sa odrážajú meniace sa potreby ľudí spájané s oddychom, rekreáciou, pohybom, regeneráciou, cestovaním. Tieto potreby sa uspokojujú prostredníctvom aktivít rekreačného cestovného ruchu. Identifikácia trendov vývoja rekreačného cestovného ruchu so zameraním na rekreačné kúpeľníctvo.