Ekonomičeskije interesy Islandii v kontekste rešenija voprosa o vstuplenii v Jevropejskij Sojuz - Lipková, Ľudmila
Charakteristika ekonomického rozvoja Islandu v súčasnosti. Zahraničnopolitická integrácia Islandu. Integrácia Islandu do medzinárodných ekonomických štruktúr. Ekonomické vzťahy Islandu a Európskej únie.