Elektronické zručnosti a využívanie informačno-komunikačných technológií (IKT) domácnosťami na Slovensku - Želonková, Vladimíra
Pravidelné zisťovanie o informačno-komunikačných technológiách v domácnostiach a ich ovládanie jednotlivcami. V krajinách Európskej únie sa pri tomto zisťovaní uplatňuje rovnaká metodika, čo umožňuje seriózne porovnávanie vývoja IKT nielen na národnej úrovni, ale aj medzi krajinami EÚ. V poslednom období Eurostat hľadá nové spôsoby merania IKT a usiluje sa o ich prepojenie s kvalitou života.