Problém nezamestnanosti mladých ľudí v Európskej únii - Novák, Marcel, 1979-
Európa 2020 - ciele členských štátov zverejnené v ich národných reformných programoch Apríl 2011 – miera zamestnanosti ľudí vo veku 20 až 64. Kríza - dlhodobá nezamestnanosť mladých ľudí je na vzostupe. Celková miera nezamestnanosti mladých ľudí vo veku do 25 rokov (2011-2014). Vzájomná závislosť medzi zmenou reálneho HDP na obyvateľa v EÚ-28 a vývojom miery nezamestnanosti mladých ľudí (osôb vo veku 15 až 24 rokov) v období rokov 2000 – 2014.