Význam sociálneho a solidárneho hospodárstva v ekonomickom systéme - Šipikalová, Silvia, 1979-
Historické korene sociálneho a solidárneho hospodárstva. Vymedzenie a fungovanie sociálneho a solidárneho hospodárstva. Rozdiely medzi inštitúciami sociálneho a solidárneho hospodárstva a bežnými na zisk orientovanými podnikmi sú v tom, že zisk v sociálne a solidárne orientovaných organizáciách je druhotný, ďalej v spôsobe ako sú tieto zisky alebo prebytky vytvárané a pravidlami ich rozdeľovania medzi ľudí, ktorí ich pomohli vytvoriť či už pomocou práce, kapitálu alebo ďalších zdrojov.