Postoj investora k riziku a eliminácia rizika investičných projektov - Hotáková, Monika
Hodnotenie rizika investičných projektov z pohľadu užitočnosti investora, ktoré je vyjadrené Neumann-Morgensternovou funkciou úžitku. Týmto je možné vysvetliť správanie riziko vyhľadávajúceho investora, riziko averzného investora a investora indiferentného voči riziku. Možné spôsoby eliminácie rizika a to diverzifikáciu rizika, jeho poistenie a informácie znižujúce riziko.