Zvyšovanie výkonnosti podnikov cestovného ruchu finančno-ekonomickou analýzou - Veselovská, Lenka
Prezentácia výsledkov analýzy finančnej situácie Hotela Patria Štrbské Pleso v rokoch 2005 - 2010. Cieľom je vypracovanie finančno-ekonomickej analýzy a navrh možnosti zvýšenia výkonnosti Hotela Patria. Vypracovaniu samotnej finančno-ekonomickej analýzy predchádza obsahovo-kauzálna analýza dostupných teoretických poznatkov z domácej i zahraničnej literatúry. Celková finančná situácia Hotela Patria bola v sledovanom období relatívne dobrá. Analyzovaný podnik dosahoval nadpriemerné úrovne hodnôt ukazovateľov v komparácii s odvetvovým priemerom. Napriek tomu boli hodnoty viacerých ukazovateľov hlboko pod ich odporúčanými úrovňami.