Kvalita života krátkodobo a dlhodobo nezamestnaných - Vondrová, Andrea, 1987-
K vymedzeniu pojmov kvalita života, krátkodobá a dlhodobá nezamestnanosť. Štúdie a výskumy potvrdili, že strata zamestnania má negatívny vplyv na kvalitu života resp. spokojnosť so životom. Možno konštatovať, že nezamestnaní jedinci majú v porovnaní so zamestnanými nižšiu úroveň kvality života. Výsledky výskumov nezamestnanosti ukazujú, že ide o rizikové obdobie, ktoré sa spája so zvýšeným prežívaním stresu.