Geografické aspekty cestovního ruchu a pozice geografie v jeho výzkumu a vzdělávání - Šíp, Jiří
Prehľad zahraničnej a českej literatúry zaoberajúcej sa geografiou cestovného ruchu. Váha geografie v hierarchii disciplín tvoriacich teoretické základy cestovného ruchu. Rôznorodosť terminológie a výkladu pojmu destinácia cestovného ruchu.