Porovnání regionálních disparit v regionech České republiky - Měrtlová, Libuše
Analýza a porovnanie rozvojového potenciálu regiónov Českej republiky, jeho vývoj a dynamika vývoja vo vybraných rokoch a postavenie regiónu Vysočina medzi ostatnými regiónmi. Analýza vychádza zo sekundárnych dát publikovaných Českým štatistickým úradom, používa vybrané kľúčové ekonomické indikátory ako regionálne HDP, hrubá pridaná hodnota, tvorba hrubého fixného kapitálu, miera nezamestnanosti, miera ekonomickej aktivity obyvateľstva a čistý disponibilný dôchodok domácností.