Makroekonomický model korporátního defaultu - Jeřábek, Tomáš
Skúmanie dlohodbých a krátkodobých kauzálnych vzťahov medzi pravdepodobnosťou defaultu a makroekonomickými faktormi v Českej republike prostredníctvom miery nesplatených úverov a makroekonomických ukazovateľov. Konštrukcia makroekonomického kreditného modelu, ktorý poskytuje rámec pre posudzovanie kauzálnych vzťahov medzi premennými za účelom zachytenia vzťahov medzi pravdepodobnosťou defaultu korporátneho sektora a makroekonomickými ukazovateľmi.