Out of the path - Dráb, Ján
Nenaplnené odhady vývoja HDP kvôli zmenám v ekonomickom vývoji. Porovnanie vývoja makroekonomických veličín HDP, inflácia a nezamestnanosť v USA, Japonsku, Nemecku, Grécku, čiastočne EÚ. Teória optimálnej menovej oblasti - fiškálna integrácia, mobilita faktorov a podobnosť obchodných cyklov. Potreba devalvácie eura na juhu eurozóny (Krugman). Úloha centrálnych bánk a úrokových mier pri zotavovaní hospodárstva. Výzva na prechod od inflačného cielenia k cielenej cenovej úrovni (target price level PLT).