Analýza štruktúry indexu EURO STOXX 50 s využitím metódy najmenšej kostry - Danko, Jakub
Prezentácia spôsobu identifikácie burzového indexu EURO STOXX 50, ktorý je založený na vzájomných vzťahoch medzi jednotlivými akciami tvoriacimi tento index. Štruktúra je tu identifikovaná metodológiou R. Mantegnu známej ako metóda najmenšej kostry grafu (Minimum Spanning Tree). Tá v prezentovanom výskume identifikuje dominantné korelčné vzťahy medzi jednotlivými akciami, z ktorých pozostáva daný index.