Využitie fuzzy logiky pri štatistickom spracovaní prieskumov - Janáková, Hana
Možnosti využitia fuzzy logiky pri štatistickom spracovaní prieskumov ľudského vnímania javov a spoločensko-ekonomických procesov. Človek sa vyjadruje pomocou slov. Vyjadrenia človeka sú chápané ako lingvistické premenné. Kvantifikácia ľudského vyjadrenia je proces, ktorého hodnotenie nie je jednoduché a následná kvantifikácia vyžaduje kombináciu rôznych matematických metód.