Zákon, ktorý každého len naštval - Jurina, Ľubomír
Novela zákona o verejnom zdraví rozširuje povinnú pracovnú zdravotnú službu na všetkých zamestnancov, teda aj na ľudí zaradených do nerizikovej prvej a druhej kategórie. Rozšírenie zdravotnej pracovnej služby prienieslo firmám viac administratívy i náklady. Novela vychádza z európskej smernice 89/391/EHS. Zamestnávateľ môže zdravotnú službu zveriť do kompetencie vlastným zamestnancom (bezpečnostným technikom) a povinné nie sú ani preventívne prehliadky v rámci zdravotnej služby. Z odborného medicínskeho pohľadu má novela veľa nedostatkov.